ЗА ФЕКАЛНУ КАНАЛИЗАЦИЈУ НА ПЕРИФЕРИЈИ ГРАДА ИЗДВОЈЕНО 25 МИЛИОНА ДИНАРА

Никола Лукач, градоначелник Кикинде и Мирослав Дучић, члан ГВ за комуналну инфраструктуру и ванредне ситуације, уверили су се данас да изградња фекалне канализације на периферији града тече жељеном динамиком. Радови су почели 30. августа. Иако је прецизирано да је 15. фебруар идуће године, рок за завршетак радова, извесно је да ће радници и оператива фирме “Градитељ НС”, преостали део посла завршити у наредних 30 дана. То је потврдио Милош Банда, шеф градилишта:

-Колектори су комплетно завршени у дужини од 810 метара. Остало нам је још постављање око 120 метара секундарне мреже. Урађено је и седамдесетак шахтова. До Нове године требало би да завршимо највећи део посла везаних за изградњу фекалне канализације. Иза тога ће уследити довођење у првобитно стање терена и асфалтирање коловоза- рекао је Банда и додао да су радовима обухваћене улице Башаидски друм, од улице Шумица до Карловачког пута, део према Ливници и до теретног улаза у фабрику “Тоза Марковић”. Да су Кикинђани чекали деценијама на фекалну канализацију у овом делу града потврдио је и Никола Лукач, градоначелник:
-На канализациону мрежу прикључиће се 120 домаћинстава, а посао ће се, верујем и на њихово задовољсво, завршити пре рока. Неки од њих су ми признали да су задовољни што ће након толико времена и овај део града бити прикључен на канализациону мрежу. Овде се нећемо зауставити јер је планирано да изградња укупно 1.470 метара канализационе мреже. У току је израда пројектне документације за Железнички Нови Ред и Стрелиште. Можемо да очекујемо да ћемо пред крај следеће године стартовати и у том делу града. Упоредо правимо планове и за атмосферску канализациону мрежу. Важно нам је да наши суграђани имају комуналну инфарструктуру достојну животу у 21. веку- поручио је Лукач. За овај посао је обезбеђено 25 милиона динара. Средства су обезбеђена из градског буџета и на конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, шумарство и водопривреду.

Извор: Град Кикинда