ЗА ЛЕПША И ЗДРАВИЈА НАСЕЉА НАШЕ ОПШТИНЕ

Половином децембра прошле године Удружење „Зелени сјај Пећинаца“ покренуло је велику акцију озелењавања јавних површина у општини Пећинци. Ово младо удружење је тада себи поставило за циљ да засади 400 садница у 15 насеља наше општине. Акција је завршена током јануара, а како нам је рекао председник Удружења Иван Врачевић, план је у потпуности испуњен.

„Успели смо да засадимо 400 садница украсног дрвећа у свих 15 насеља, а то што се у акцију укључило тако много људи и што су нам велику подршку пружили људи из савета месних заједница говори нам да смо на правом путу. Велику подршку смо имали и од Општине Пећинци која је обезбедила саднице. Планирамо да и током ове године радимо на озелењавању наше општине, како бисмо сва наша насеља учинили лепшим и здравијим за људе који у њима живе“ – изјавио је Врачевић.

У првој акцији саднице су сађене углавном у центрима насеља и на просторима око школа и дечјих игралишта, а како је најављено, у наредним акцијама ће бити озелењаване и празне јавне површине ван центара насеља.

Извор: Општина Пећинци