ЗА НАЈСАВРЕМЕНИЈИ НАЧИН УЧЕЊА: ГРАД КИКИНДА ОБЕЗБЕДИО КЊИГЕ СА QР КОДОВИМА СВИМ ВРТИЋИМА

Град Кикинда обезбедио је комплете интерактивних књига са QР кодовима свим вртићима Предшколске установе “Драгољуб Удицки“ у нашем граду. Књиге, ауторке др Драгане Малешевић, са Високе школе струковних студија за образовање васпитача, представљене су у вртићу “Плави Чуперак“ и требало би малишанима да омогуће најсавременији начин учења. Овом догађају присуствовали су и Никола Лукач, градоначелник Кикинде и Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.

“Град Кикинда је одлучио је да поклони књиге Предшколској установи што значи да ће сваки вртић имати комплет интерактивних дигиталних књига са QR кодовима. Сматрам да је инвестиција у образовање предшколаца веома важно, што нам је био мотив више да им омогућимо да размишљају на другачији начин, да маштају и уживају у чему ће им ове књиге свакако помоћи“, истакла је Валентина Мицоквски .

Ради се о комплету од шест књига из едиције “Књиге са којима се расте“, који је на Међународном сајму књига у Београду проглашем најбољим за децу и освојио награду “Дечја књига године“:

“Те књиге сада имају свој живот у нашој Предшколској установи и врло је важно што су стигле до деце. Радим као професор на Високој школи струковних студија за образовње васпитача и могу да кажем да имамо изузетну сарадњу са вртићима. Ово је права прилика да деца у Кикинди уче и да се развијају на најсавременији могући начин, који је и научно потврђен“, додала је ауторка др Драгана Малешевић.

Захваљујући QР кодовима у књигама, деца ће бити у прилици да погледају ствари које нису била у могућности до сада:

“Од Градске урпаве Кикинда добили смо на поклон књиге које ће нам бити од велике помоћи, како деци, тако и васпитачима у васпитно-образовном раду. Књиге су веома необичне, врло интересантне са QР кодовима, потпуно другачије, што ће деци бити веома занимљиво“, надовезала се Кристина Дрљић, директорка Предшколске установе “Драгољуб Удицки“.

Извор: Град Кикинда