ЗА ПОДРШКУ ИНФОРМАТИВНИМ САДРЖАЈИМА НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ У ЦРНОЈ ГОРИ ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА ИЗДВОЈИЛА ДОДАТНИХ ПЕТ МИЛИОНА ДИНАРА

За подршку информативним садржајима који се емитују на српском језику у Црној Гори Покрајинска влада издвојила је додатних пет милиона динара, док је за реализацију пројеката развијања и очувања идентитета српског језика и културе у Црној Гори, од 2016. године до данас, издвојила укупно 17,5 милиона динара.

„Ово је прва покрајинска администрација која је континуирано издвајала средства за подршку Србима у Црној Гори. Подржавамо рад тамошњих српских друштава, невладиних организација и других институција које негују културу, традицију, језик и писмо. Ми, заправо, подржавамо пројекте и програме који негују идентитет српског народа у Црној Гори, који је очигледно угрожен, што показују и последњи догађаји“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

За подршку Српској кући, кровној институцији свих српских културно-просветних организација у Црној Гори, издвојено је милион динара.

За куповину српских народних ношњи и музичких инструмената за НВО „Завјет“ из Подгорице издвојено је 5,5 милиона динара као и 150.000 динара за подршку трибинама НВО „Матица српска“, а за реализацију пројеката у области информисања укупно 11 милиона динара.

„Покрајинска влада ће ове године удвостручити подршку свим српским институцијама и друштвима у Црној Гори, које доприносе развоју и очувању српског идентитета“, нагласио је председник Мировић.