ЗА ПОМОЋ ЗАДРУГАМА ОВЕ ГОДИНЕ 825 МИЛИОНА ДИНАРА

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић изјавио је данас да су у протеклих годину дана 22 задруге у Србији добиле 196 милиона динара бесповратне помоћи.

Кркобабић је на представљању резултата постигнутих у првих годину дана реализације пројекта “500 задруга у 500 села” навео да је за развој задругарства у 2018. години из буџета опредељено 825 милиона динара.

Он је позвао задругаре да се пријаве на конкурс који је у току, објашњавајући да о додели средстава одлучују чланови Одбора за село САНУ, универзитетски професори и челници оба водећа задружна савеза.

Министар је нагласио да задругарство, односно удруживање, није жеља већ неопходност јер уситњени поседи мале површине која не прелази у просеку 4,5 хектара намећу удруживање као императив.

Презентацији резултата присуствовали су и председник Одбора за село САНУ Драган Шкорић, председник задружног савеза Србије Никола Михаиловић и председник Задружног савеза Војводине Радослав Јованов.

Извор: Влада Републике Србије