ЗА ВИКЕНД ОДРЖАН МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „МИЛАН СРЕДАНОВИЋ“ У КУЛИ

На стадиону „Милан Средановић“ у Кули за викенд се одржао прави празник спорта. Рекордан број екипа учествовао је на Меморијалном турниру „Милан Средановић“, чак њих 64, и преко 700 деце посетило је општину Кула, годишта 2009., 2010., 2011., 2012., а најбољима су пехаре уручили председник општине Кула Дамјан Миљанић, секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић, Никола Комазец, некадашњи играч ФК „Хајдук“, директор ФК „Хајдук“ Жељко Ачански и Јелена Средановић, ћеркапокојног Милана Средановића.

У суботу, првог дана Меморијалног турнира на делу су биле генерације играча рођених 2009. и 2010.године. У сваком годишту надметало се по шеснаест екипа, подељених у четири групе, те су након такмичења у групама они најбољи одмерили снаге за победника меморијала у свом годишту. У конкуренцији играча рођених 2009. године победник турнира је „Раднички“ из Обреновца који је у финалу победио Школу фудбала „Петар Пуача“ са 1:0. Епитет најбољег играча припао је члану „Радничког“ Андрији Живојиновићу, док је најбољи голман Андреја Стевановић из Школе фудбала „Петар Пуача“. У конкуренцији играча рођених 2010. године прво место је освојила екипа „Жаркова“, која је у финалу савладала екипу „Бамби“ из Зрењанина са 4:1. Најбољи играч у 2010. годишту је Михаило Максимовић, члан „Жаркова“, а најбољи голман Данило Јовановић, члан „Бамбија“. У недељусу на делу били играчи рођени 2011. и 2012. године. У конкуренцији играча рођених 2011. године прво место на Меморијалном турниру „Милан Средановић“ освојила је екипа Оџака која је у финалу победила Школу фудбала „Болесников“ из Новог Сада са 1:0. Најбољи играч у овој узрасној категорији је Данило Марковић, члан Оџака, док је најбољи голман Ненад Лукић, члан Школе фудбала „Болесников“. У конкуренцији оних најмлађих, генерацији рођеној 2012. године прво место је освојила екипа „Бамби“ из Зрењанина, која је у финалу победила Школу фудбала „Болесников“ са 3:2, тек бољим извођењем пенала, јер је сусрет у регуларном делу завршен нерешено 1:1. Најбољи играч у 2012. годишту је Максим Хркаловић, члан Бамбија, а најбољи голман Павле Шушулић, члан кулског „Хајдука“.

Меморијални турнир „Милан Средановић“ посвећен је спортској легенди ФК „Хајдук“, човеку који је целог себе дао за клуб и који се сврстао у најталентованије голмане који је овај клуб имао.Меморијални турнир „Милан Средановић“ одржава се у организацији Спортског савеза Србије и ФК „Хајдук“, а под покровитељством општине Кула.

Извор: Општина Кула