ЗА ВИКЕНД „ШАКАЛИЈАДА“ У НОВОМ СЛАНКАМЕНУ

Седамнаеста по реду „Шакалијада“ која ће наредног викенда бити одржана у Новом Сланкамену окупиће око 250 заљубљеника у лов и природу из земље и иностранства, најављено је на конференцији за новинаре која је тим поводом организована у згради Општине Инђија. Том приликом истакнут је и значај те манифестације, пре свега у туристичкој промоцији Инђије.

Присутнима су се обратили Немања Милојевић, шеф кабинета председника општине Инђија, Маја Бошњак испред Туристичке организације општине Инђија и Дражен Крчелић, представник Ловачког удружења „Сланкаменац“ из Новог Сланкамена.

Лов на шакала у Новом Сланкамену има дугу традицију. „Шакалијада“ се скоро две деценије организује, а од тога манифестација девет година има међународни карактер, истакли суи з Туристичке организације Општине Инђија

Из локалног ловачког удружења очекују и ове године велики број учесника, како из земље, тако и из иностранства. Сви учесници морају бити вакцинисани и са валидним сертификатом. Програм се не разликује од ранијих година, али ће бити организован уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мера.

Финансијску и логистичку подршку овогодишњој „Шакалијади“ пружила је, као и свих ранијих година, Општина Инђија.

На овогодишњој „Шакалијади“ ловци ће се окупити у суботу у раним јутрањим сатима у Новом Сланкамену. Истовремено је апел упућен свим учесницима у лову да воде рачуна о безбедности приликом лова.

Извор: Општина Инђија