ЖАБАЉ УГОСТИО ВАТРОГАСЦЕ ИЗ СРБИЈЕ И ИНОСТРАНСТВА

Добровољно ватрогасно друштво (ДВД) општине Жабаљ угостило је неколико представника ватрогасних савеза и удружења из земље и иностранства, поводом Ватрогасног конгреса, који се одржава од четвртка, 27. септембра до суботе, 29. септембра у Новом Саду, са више од 300 учесника. Том приликом, члан општинског већа Борис Плесковић поздравио је све присутне у име председника Општине Жабаљ Чедомира Божића и уручио им симболичне поклоне.

Председник Ватрогасног савеза општине Жабаљ и члан извршног одбора Ватрогасног савеза Србије Синиша Шавија нагласио је да је циљ скупа успостављање добре сарадње са гостима из Словачке, као и договор за даље активности, ради што бољег функционисања, продуктивности и заједничког деловања између ватрогасних друштава.

– Нарочито нам је значајна добра комуникација и сарадња са представницима ватрогасаца из Словачке, јер нам је један од главних циљева партнерство са чланицама Европске уније, како бисмо учествовали у пројектима европских фондова – каже Шавија, додајући да ће председница ДВД из Чуруга Александра Видовић похађати обуку, која ће допринети оспособљавању за конкурисање.

Осим домаћина, пријему су присуствовали потпредседници Ватрогасног савеза Србије Ружица Белановић и Драган Ћапин, командант штаба Ватрогасног савеза Војводине Звонко Ракић, као и представници ватрогасних друштава из Темерина, Гложана, Ђурђева и Чуруга.

Извор: Општина Жабаљ