ЗАБАВНИ И КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ ЗА ПРВЕ ДАНЕ ОКТОБРА

За првих седам дана октобра, који почиње у уторак, Дом културе Србобран припремио је неколико различитих програма за све генерације.

У петак, 04. октобра на Тргу слободе, биће организована журка коју води група забављача под називом „Хаос аниматори“. „Програм се састоји од атрактивних, стратешких игара, музичког и спортског такмичења и сјајне атмосфере која прати све активности. Ту су џамбо балони од сапунице, костимирани забављачи на штулама, кловн, мађионичар. Неисцрпан извор инспирације и забаве за младе“, наводи се у најави програма који почиње у 16.00 часова.

У суботу, 05. октобра, на програму је позоришна представа „Тајна бакиног таванчета“ Театра Талија. По тексту и у режији Дарка Јоксимовића, играју Љиљана Јоксимовић, Предраг Карапанџић, (Јована Беловић), Дарко Јоксимовић. „Троје најбољих другара на бакином таванчету откривају чаробни сандук са бакиним стривеним стварима. У њему проналазе и чаробни штапић, којим успевају да покрену магију и ‘оживе’ старе предмете, слике и инструменте, као и познате дечје јунаке који су се затекли у чаробном сандуку“. Представа ће бити одиграна на Тргу слободе у 16.00 часова, а улаз је слободан.

Понедељак, 07. октобар, резервисан је за позоришну представу „Помахнитали“. Ауторка и редитељка Татјана Кецман припремила је овај комад, у ком игра заједно са Милошем Ђорђевићем.

„Представа посвећена жртвама селфи културе и осталих облика виртуелних вредности. Бави се људима који су постали опседнути формом, статусним симболима, брендовима. У апсурдној и суманутој трци они потпуно губе компас“, записано је о овом комаду.

Извођење је заказано за 19.00 часова у сали Малог позоришта, а цена карте је 300 динара. У претпродаји карте се могу купити у Дому културе, радним данима од 08.00 до 16.00 часова.

Извор: Општина Србобран