ЗАБРАНИТИ ДОМАЋИ ФИЛМ КОЈИ САТАНИЗУЈЕ СРБЕ

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) подржава одлуку Филмског центра Србије да забрани снимање филма „Мезимица“, у ком се Срби приказују као трговци органима и белим робљем.

„У време кад чекамо да шиптарски злочинци одговарају за убијање Срба и вађење органа у „Жутој кући“, овакав филм може да направи немерљиву штету нашем народу и држави у међународној јавности. Не сме се дозволити нити једног тренутка релативизација одговорности за злочине према српском народу на Косову и Метохији. Срби су деценијама представљани као негативци у холивудским остварењима и задатак наше кинематографије је да се бори за истиниту и праву слику Србије и српског народа у свету, а не да још више доприноси њеном нарушавању, поготово у овим деликатним временима, када се одлучује о судбини најсветијег дела наше отаџбине“, истакао је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

Доказ да су и аутори филма свесни његовог погрешног курса и могућности да лоше утиче на углед наше земље је што су мењали спорни сценарио како би га учинили прихватљивијим. Државa не сме да подржава ниједан пројекат који урушава имиџ Србије и који на било који начин може да му шкоди.

Извор: ПОКС