ZADOVOLJNI ODZIVOM LOVACA

Lovačko društvo “Prhovo”, organizovalo je u nedelju, 2. februara, u Prhovu sedmu Hajku na šakala, na kojoj je učestvovalo 77 lovaca iz 16 lovačkih društava sa teritorije pećinačke opštine, ali i iz brojnih drugih opština.

Kako nam je rekao predsednik LD „Prhovo“ Jovica Bačvanski, lovilo se u šumi lovišta LD “Prhovo” u potesu preko nadvožnjaka prema Vojki, a odstreljeno je 3 šakala i 2 lisice.

„Veoma sam zadovoljan odzivom lovaca na ovogodišnjoj hajci, kao i na tome da smo obezbedili i 3 goniča sa ukupno 20 pasa. Kao i prethodnih godina hajka je protekla u najboljem redu, a svakako da ćemo nastaviti da organizujemo hajke i narednih godina. U pitanju je izuzetno lukav predator koji u lovištima uništava plemenitu divljač, a može biti i prenosilac zaraznih bolesti, te samim tim, ovakve akcije svakako doprinose smanjenju brojnosti šakala na našoj teritoriji” –  rekao je Bačvanski, i ujedno se zahvalio pokroviteljima sedme hajke: pećinačkoj lokalnoj samoupravi, Savetu mesne zajednice Prhovo i Industriji mesa “Đurđević”. 

Izvor: Opština Pećinci