ЗАДРУГАРСТВО ОБАВЕЗАН ПРЕДМЕТ У ПОЉОПРИВРЕДНИМ ШКОЛАМА

У средњим пољопривредним школама у Војводини задругарство ће од наредне године бити обавезан предмет, најављено је из Покрајинског секретаријата за пољопривреду.

Девет средњих пољопривредних школа у Војводини добило је 800 хиљада динара за реализацију пројеката у области задругарства.

Пројекте је финансијски подржао Покрајински секретаријат за пољопривреду.

Уговори су додељени директорима средњих школа у Војводини који су оставрили право на бесповратна средства како би се реализовале активнсоти у обалсти задругарства. Млади из девет средњих пољопривредних стручних школа путем тог пројекта имаће могућност да слушају предавања о здругарству као и да посете успешне задруге како би им се проширила сазнања о различитим моделима удруживања.

Како би се побољшао квалитет образовања у средњим пољопривредним школама потребно је увести предмет задругарство, јер су млади заинтересовани да што више сазнају о том начину удруживања.

Захваљујући заједничкој иницијативи задружног савеза Војводине и покрајинског секретаријата за пољопривреду од наредне школске године задругарство ће бити обавезан предмет у средњим пољопривредним школама у Војводини.

Покрајински секретар за пољопривреду најављује од наредне године више средстава за оснаживање задружног сектора.

Извор: РТВ