ЗАХТЕВАМО ХИТНУ СМЕНУ ДИРЕКТОРА ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ Саопштење Информативне службе Двери

Стање у покрајинском јавном предузећу за водопривреду „Воде Војводине“ је катастрофално. Хиљаде предмета пољопривредника месецима чека да се неспособна администрација организује.

 Посао наплате одводњавања ни за годину дана након преузимања од Пореске управе није уређен, иако су потрошене десетине милиона динара које пољопривредници редовно уплаћују. Због оваквог јавашлука пољопривредници трпе огромну штету и масовно апелују да се неспособни директор смени.

За то време директор Воде Војводине, Славко Врнџић путује по свету, а тренутно скија највероватније негде по Алпима. Већ се писало о великим малверзацијама на које је указао Државни ревизор са радовима, грађевинским дневницима и подизвођачима водопривредног предузећа „Шајкашка“, а послове надзора управо врши ЈВП „Воде Војводине“. Како се троши новац пореских обвезника види се и по децембарској набавци путничког возила за директора по цени од 3,2 милиона упркос забрани набавке луксузних возила. Возило је поред свих аутокућа у Новом Саду, добио добављач из Суботице, родног места директора. Само у току 2017. године на јавним набавкама, предузећа из Суботице добила су послове у вредности невероватних пола милијарде динара док полако али сигурно затравњују последњи функциони канали за одводњавање и наводњавање.

Инвестициони послови су у огромном застоју и неопходна је хитна ревизија помпезно најављеног пројекта наводњавања из кредита Абу Даби фонда. Постоје индиције да се послови траљаво и са закашњењем воде што може проузроковати огромне штете буџету. Администрација се мимо забране умножава непотребним, нетехничким кадровима и поред јасне забране и упутства Владе Србије. Између 3 и 4 милијарде динара ово предузеће потроши сваке године, директно из буџета, а стање у пољопривреди је све горе.

Захтевамо хитне одговоре од Надзорног одбора да ли они одобравају овакве набавке, јавашлук, службена путовања и луксузне аутомобиле директору, а од покрајинске администрације смену и одговорност директора.

Извор: Двери

Ostavite odgovor