ЗАХВАЛНИ ПРЕЦИМА КОЈИ СУ КРВЉУ ИЗВОЈЕВАЛИ СЛОБОДУ

Поводом сеоске славе, која је у Прхову обележена током протеклог викенда, јуче су заменик председника општине Пећинци Зоран Војкић и председник Савета месне заједнице Прхово Иван Коњевић положили венце на споменике палим борцима и жртвама оба светска рата.

Војкић је тим поводом истакао да преци пали у ослободилачким ратовима заслужују наше поштовање, а да жртве не смеју бити заборављене, да нам се не би поново догодиле.

Коњевић је додао да морамо да будемо захвални прецима који су крвљу извојевали слободу у којој ми данас живимо.

Помен палим борцима и жртвама служио је месни парох јереј Стефан Сремац.

У оквиру програма обележавања славе, у суботу је одржана Котлићијада, а у недељу ловачка шицара.

Одигран је и турнир у брзопотезном шаху. У популарном „цугеру“ (темпо игре 5 минута по играчу), учествовало је 14 шахиста. Победио је Невенко Окиљ, из Старе Пазове (члан ШК Шимановци), са 12 освојених поена из 13 партија. Исти учинак је имао и млади Давид Скопљак (Војка), али и слабије додатне критеријуме, па му је припало друго место, док је треће место освојио Мирослав Грујић (Војка). Награде најбољим учесницима, пехаре и медаље, уручио је Божидар Јовановић, а судио је Владимир Шарић, међународни шаховски судија из Шимановаца.

Покровитељ турнира је Спортски савез „Развој спортова“, док је покровитељ осталих манифестација пећиначка локална самоуправа.

Извор: Општина Пећинци