ЗАХВАЛНИЦЕ ЗА ДОПРИНОС У БОРБИ ПРОТИВ COVID-19

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић доделила је данас представницима 20 научних институција у Србији захвалнице за изузетан научни допринос у борби против болести COVID-19 узроковане вирусом SARS-Cov-2.

Брнабић је уручила захвалнице на свечаности у Палати Србија у присуству министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића.

Она је истакла да јој је част што је имала прилику да током борбе против коронавируса сарађује са представницима научних институција, упутивши им честитке на свему што су урадили, као и захвалност на труду, знању, жељи, упорности и неизмерној храбрости.

И дању и ноћу сте радили како би пружили подршку лекарима и здравственим установама који су се борили за здравље и животе грађана, нагласила је премијерка и додала да је сада крајње време да сви причамо о тим људима који тихо и ненаметљиво чувају и граде науку у Србији.

Морамо постати свесни тога какво благо и вредан ресурс имамо у вама, истакла је Брнабић и указала на то да је у последње три године урађено доста на побољшању стања у науци.

Она је напоменула да је данас отворен нови позив Фонда за науку за финансирање пројеката из области природно-математичких наука, медицине и друштвено-хуманистичких наука.

Присутнима су се обратиле и Јелена Беговић из Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство, Марија Гњатовић из Института за примену нукеларне енергије и координаторка лабораторије „Ватрено око“, као и Соња Павловић из Института за молекуралну генетику и генетичко инжењерство, које су говориле о пројектима које су водиле током кризе изазване коронавирусом.