ЗАКАЗАН НОВИ СУСРЕТ ПОВРТАРА И „ФУТУРЕ“

Општина Србобран и предузеће „Футура“ из Фекетића, које се бави прерадом воћа и поврћа, организоваће у среду, ‘4. априла, други састанак са пољопривредницима из општине Србобран који су заинтересовани за производњу краставаца.

„На реду је друга презентација о производњи краставаца за познатог купца, што представља добру могућност за самозапошљавање лица кроз мала пољопривредна газдинства. Позивамо све пољопривредници који су након уводног предавања изразили жељу да започну овакав вид производње, да нам се придруже на новој презентацији јер ће овога пута моћи да чују детаљније информације о наредним неопходним корацима за успостављање сарадње“, саопштено је из општине Србобран.

Да подсетимо, у првој половини марта организовано је предавање о узгоју краставаца и заинтересованим повртарима понуђена је сарадња са предузећем „Футура“ из Фекетића. На ову тему тада су са пољопривредницима разговарали др Золтан Перлаки, власник и директор „Футуре“, Радивој Парошки, председник општине Србобран, и Реља Курјачки, члан Општинског већа задужен за пољопривреду. Сви заинтересовани добили су позив да се укључе у производњу корнишона, за сигурног партнера и по повољним ценама, како би се подстакао развој повртарства у пољопривредним домаћинствима. Ово ће бити други сусрет могућих будућих партнера. Заказан је за среду у 18.00 часова, у малој сали СО Србобран.

Извор: Општина Србобран