ЗАКАЗАНА 23. „СРБОБРАНСКА БРАЗДА“

Месна заједница Србобран заказала је за суботу, 03. септембар, одржавање 23. „СРБОБРАНСКЕ БРАЗДЕ“ – традиционалног такмичења орача. Манифестација се организује на парцели „ПИОНИР“ ДОО Србобран, Новосадски пут, 3 км од насељеног места (Стара управа).

„Циљ манифестације је пропагирање и унапређење пољопривредне производње и пољопривредне механизације, као и непосредна размена искустава и сазнања у области пољопривреде.

Право учешћа имају сви трактористи, без обзира на пол, старост и на то да ли су запослени у пољопривредном предузећу, земљорадничкој задрузи или су самостални пољопривредни произвођачи. Такмичи се у орању стрништа на 25 цм дубине, лаким и тешким тракторима по категоријама:

лака А – једнобраздни, двобраздни плугови,     

средња Б – тробраздни класични плугови или плугови обртачи,

тешка Ц – четворобраздни класични плугови, вишебраздни класични плугови или плугови обртачи

Пријава у МЗ Србобран на телефоне 021.730.133 и 063.1077.652, или лично. За учешће у такмичењу није потребна котизација. Обезбеђене су новчане  награде за 1, 2. и 3. место по категоријама.

  1. место – 25.000 динара
  2. место – 20.000 динара
  3. место – 15.000 динара

За најмлађег, најстаријег, жену учесника као и за најопремљенији трактор – агрегат за орање“, наводи се у саопштењу које је потписао председник Савета МЗ Србобран Слободан Субић.

Извор: Општина Србобран