ЗАКЉУЧЕН УГОВОР О ИЗГРАДЊИ ХОТЕЛА „HOLIDAY INN EXPRESS SUBOTICA“

У Суботици је данас закључен уговор између суботичке компаније „СМБ Градња“ и познате светске хотелске компаније „InterContinental Hotel Group“ („IHG“)  о изградњи хотела „Holiday Inn Express Subotica“. Уговор о изградњи овог хотела у име инвеститора „СМБ Градње“, потписао је директор ове компаније Предраг Петричевић, а у име компаније „IHG“ директор развоја за Балкан, Живорад Васић. Потписивању уговора, у Зеленој сали Градске куће, присуствовао је и градоначелник Суботице Стеван Бакић са сарадницима, којима је директор Васић представио ову инвестицију вредну, како је речено, између 15 и 20 милиона евра.

Градоначелник Бакић је, тим поводом, изјавио да је данас велики дан за овај град који је својим геостратешким значајем и потенцијалима приволела водећу светску компанију да Суботицу одабере као дестинацију која ће се поносити овим светским брендом.

„Град Суботица ће добити хотел престижног интернационалног бренда који ће се звати ’Holiday Inn Express Subotica’. То ће бити трећи хотел овог бренда у Србији, после Београда и  Крагујевца. Биће изграђен хотел који ће се простирати на више од 4.000 квадратних метара, а располагеће са 102 смештајне јединице, као и свим осталим потребним садржајима које овај бренд захтева. Хотел ће бити изграђен у строгом центру града, код Отвореног универзитета, на простору који је тренутно празан и прилично девастиран, и након његовог отварања та слика ће бити потпуно измењена“, нагласио је градоначелник Бакић.

Он је истакао да Суботица већ неколико година бележи раст туристичког промета и да је препозната као „city break“ дестинација, али и као дестинација идеална за пословне људе и конгресни туризам.

„Изградњом овог престижног хотела биће поспешен развој нашег града, оснажиће туристичку понуду и значајно подићи смештајне капацитете, како у квалитативном, тако и у квантитативном смислу. Хотел оваквог реномеа, уз све садржаје које ће нудити гостима, показује да је наша дестинација препозната као једна од водећих у Републици Србији. Задовољан сам због потписивања овог уговора којим на леп начин завршавамо ову календасрску годину, али и због тога што је то још једна победа Града Суботице, државе Србије и политике мира и стабилности председника Србије Александра Вучића. Наставићемо са оваквим победама. Нема предаје, Србија ће победити“, поручио је градоначелник Бакић.

Уз констатацију да је Суботица сјајан домаћин, Живорад Васић је изразио захвалност инвеститору, компанији „СМБ Градња“ што је у „IHG“ групи препознала партнера, као и градоначелнику Бакићу и његовом тиму на пруженој подршци.

„Мислим да нова радна места, овако велики број квадрата, нова сала за свадбу, за странце, за таксије, ресторане ће бити фантастична ствар за Суботицу. У року од две године имаћемо један сјајан хотел који ће красити овај диван град. Довести ’IHG’ у Суботицу, свакако, није било лако, али овај хотел ће можда бити и 7000. хотел када га заједно будемо отварали и пресецали врпцу. У зависности од цене челика и грађевинског материјала, у изградњу овог хотела са четири звездице тренутно је предвиђено да се инвестира између 15 и 20 милиона евра. Желим још једном да се захвалим Граду Суботици на свим лепим стварима које је урадио током ове две године“, закључио је Живорад Васић.

У име „СМБ Градњe“ присутнима се обратио Мирослав Петричевић који је, уз изражавање захвалности свима који су допринели да се ова инвестиција реализује, навео како ће та компанија која је већ двадесетак година лидер у грађевинској индустрији оправдати очекивања, да ће се са радовима кренути у априлу 2023. године и да би хотел требало да буде изграђен у року од две године.

Извор: Град Суботица