ЗАМЕНА СТОЛАРИЈЕ НА ФИСКУЛТУРНОЈ САЛИ У ГРАБОВЦИМА

У Основној школи „6. ударна војвођанска бригада“ у Грабовцима приводе се крају радови на замени дотрајале столарије. Радовима је обухваћена фискултурна сала ове осмогодишње школe, у којој није било већих улагања још од 1971. године када је школа и направљена.

Румска локална самоуправа уложила је овог пута око 1,5 милиона динара, а шеф Кабинета председника Општине Рума Војислав Миоковић напомиње да је у школе у 2018. години уложено око 20 милиона динара.

„Радује нас све што смо успели да и ове године издвојимо значајна финансијска средства за улагање у објекте образовних установа. Подсетићу, да смо прошле године имали рекордна улагања у образовне установе од око 22 милиона динара, ево успели смо и ове године да издвојимо око 20 милиона. Ако се узму у обзир средства која су уложена у „Полетарац“, улагања су око 30-32 милиона, што до сада нисмо имали у нашој локалној заједници“, изјавио је Миоковић и напоменуо да није крај улагањима у овој години.

„Имамо у плану нова улагања. Пре свега мислим на Техничку односно Пољопривредну школу где су такође јако лоши услови. Ово време нас је послужило да максимално изађемо у сусрет свима и дамо сагласност за све захтеве школа. До краја године ћемо радити у још неколико школа, што тоалете, што грејање. Планирамо да следеће године обухватимо радовима и оне преостале школе у којима до сада није било већих улагања“, рекао је Миоковић.

Улагање у фискултурну салу није значајно само за школу, већ и за цело село сматра директорица ОШ „6. ударна војвођанска бригада“ Сунчица Ђорђевић.

„Од 71. године како је направљена наша школа нису мењани прозори на сали, столарија је била скроз уништена. Долазио нам је раније фудбалски клуб да тренира, али смо се бојали због вибрација да ће испасти прозори, тако да се сала користила у мањем обиму. Сада ће деца моћи да се баве спортом и ван часова физичког образовања. Надамо се да ће се укључити деца и омладина из целих Грабоваца, па и Витојеваца. Иначе, велику захвалност дугујемо Општини Рума која нам је, поред замене столарије, помогла и да унапредимо систем грејања у школи и обезбедила средства за обнову пумпи“, казала је директорица Ђорђевић.

Школу у Грабовцима похађа близу 90 ученика.

Извор : Општина Рума