ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА У ПОСЕТИ ДНЕВНОМ ЦЕНТРУ “АЛТЕРНАТИВА” – У УСТАНОВАМА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ ГРАДА ЗРЕЊАНИНА ОКО 300 КОРИСНИКА

Град Зрењанин и ове године реализује акцију доделе новогодишњих пакетића за децу корисника услуга установа социјалне заштите на територији града Зрењанина, а заменик градоначелника Саша Сантовац посетио је данас Дневни центар за децу с телесним и менталним инвалидитетом “Алтернатива”.

 У Дневном центру “Алтернатива” заменика градоначелника су дочекали директорка Центра за пружање услуга социјалне заштите “МОСТ” Невена Монтресор, стручна лица и корисници центра, који су, у знак пажње, сами израдили пригодне новогодишње честитке и једну поклонили Сантовцу.  Директорка “МОСТ-а” каже да је различитим видовима социјалне заштите, услуга и помоћи, у установама под ингеренцијом тог центра, обухваћено око 300 лица.
– У дневном боравку за децу с телесним и менталним инвалидитетом “Алтернатива” тренутно борави 11 корисника, дневни боравак за децу, младе и одрасле “Наша прича” окупља 36 корисника, у “Сигурној кући” тренутно имамо осам корисница, у прихватилишту за бескућнике је 12 корисника и у продуженом становању за жене и децу, жртве насиља, имамо две жене и једно дете, а што се тиче услуга психолошког саветовалишта, 138 суграђана се јавља на психотерапије. Имамо и услугу личног пратиоца, коју користи 33 лица – наводи Невена Монтресор.

“Алтернатива” је отворена 2009. године у зрењанинском насељу “Берберско” и у њој има места за 25 корисника. Пре почетка рада тог центра, за децу и омладину са вишеструком ометеношћу у Зрењанину није постојала посебна установа за интеграцију у животну средину. Ова категорија наших суграђана сада је у могућности да свакодневно време проводи у заједници, у хуманим условима и у малим групама, уз одговарајућу стручну, социјалну и терапеутску помоћ. Рад и функционисање Дневног центра “Алтернатива” финансира се из буџетских средстава Града Зрењанина. 

Извор: Град Зрењанин