ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ АПАТИН НАГРАДИО АПАТИНСКЕ СПОРТИСТЕ ЗА ОСТВАРЕНЕ РЕЗУЛТАТЕ

Апатин има дугогодишњу традицију успешних спортиста који из године у годину доносе добре резултате и награде у нашу општину, те је тако на леп начин промовишу.

У претходном периоду су се по добрим резултатима истакли Горан Ћопић и Лана Марић, што је био повод да их у „плавој сали“ општине Апатин угости и награди заменик председника наше општине Радован Ђукић.

Ђукић се захвалио нашим спортистима на резултатима и промоцији наше општине, те им пожелео много успеха и у наставку њихових успешних каријера.

Наша обавеза као општине јесте да препознамо свачији труд и рад који даје резултат и ту смо као општина да вас сваки пут подржимо и наградимо за све оно што сте учинили за промоцију наше општине. – рекао је заменик председника наше општине

Подсећања ради, у румунском граду Дробета-Турну Северин протеклог викенда је одржано Балканско првенство у бодибилдингу, а репрезентација Србије је освојила девет златних, четири сребрне и пет бронзаних медаља.

За нашу репрезентацију је наступио Апатинац Горан Ћопић који је у категорији класик физик освојио прво место и златну медаљу.

Наш суграђанин је већ пет година члан репрезентације Србије, и редовно осваја медаље за нашу земљу. Иако по годинама спада у ветеране, Ћопић се још увек веома успешно такмичи у сениорској конкуренцији што потврђује и овај резултат.

Захваљујући великом труду и залагању, Лана Марић је постала кадетски репрезентативац Србије у кошарци. Лана је кошарку почела да тренира пре три године у Кошаркашком клубу „Дунав“, да би због брата који је такође кошаркаш, прешла у КК „Апатин“. Пошто у Апатину не постоји женски кошаркашки клуб, Лана тренира са мушком екипом КК „Апатин“, што јој како каже не представља никакав проблем.

Сарајево ће бити домаћин кошаркашког првенства Европе за кадеткиње У-16. На такмичењу које би требало да се одржи наредне године у августу учествоваће и репрезентација Србије, која је прошлог месеца одржала мини припреме. Међу 16 кошаркашица 2005. годиште које су десет дана тренирале у земунској дворани „Визура“ била је и млада Апатинка Лана Марић која је годину дана млађа, али је својим радом и квалитетом већ успела да се наметне селекторки Биљани Станковић.

Извор: Општина Апатин