ZAOKRUŽENA SPORTSKA GODINA U OPŠTINI PEĆINCI

Odbojkaški klub Mladost 07 iz Pećinaca na najlepši način „zaokružuje“ 2019. godinu – juče je u sportskoj hali u Donjem Tovarniku održan drugi Novogodišnji turnir u odbojci.

„Pre godinu dana, sasvim spontano, organizovali smo prvi turnir – kaže Bojan Aleksov, trener Mladosti 07 – „I ovog puta smo pozvali naše velike sportske prijatelje ŽOK Inđiju. Ovaj turnir smo zamislili da bude, pre svega, druženje, u novogodišnjij atmosferi, ali da ima i takmičarski karakter. Ono što je najvažnije: svi će igrati i svi će osvojiti medalje. Igra se mini odbojka (4 na 4), istovremeno na četiri mreže. Ukupno ima 22 ekipe, sa oko stotinak takmičarki. Zbog neizbežne smene generacija, ove godine naš klub se nije zvanično takmičio. Posle čuvene generacije 1999. sada su stasali neki novi klinci, V i VI razred, koje ćemo sledeće godine uključiti u ligaška takmičenja. Kao nikada do sada, imao preko 40 devojčica, od I do VI razreda, s kojima radimo.“

Trener inđijskih odbojkašica Saša Bandić kaže da je organizacijom ovogodišnjeg turnira proširena saradnja dva kluba.

„Ispunjavamo ono što smo obećali prošle godine. Za razliku od prošle godine, ovog puta je turnir masovniji. Samo smo mi doveli oko 60 mladih odbojkaša. Tri najtalentovani odbojkašice iz Pećinaca igrale su tokom ove godine za nas u ligaškom takmičenju, što je još jedan od oblika saradnje. U svakom slučaju, drago nam je što je sve više učesnika i što smo mi deo ove priče“ – izjavio je Bandić.

Sportski savez „Razvoj sportova“ u potpunosti je stao iza ove zanimljive sportske manifestacije.

„Odbojkaški klub Mladost 07 iz Pećinaca, kao i prošle godine, imao je čast da svojim turnirom zaokruži „sportsku godinu“ u našoj opštini. Ovo je jedno od najmasovnijih takmičenja u 2019. godini i kao takvo zaslužilo je punu podršku. Razlog više za to je činjenica da se sve više devojčica uključuje u ovaj sport“ – ocenio je predsednik „Razvoja sportova“ Siniša Đokić.

Izvor: Opština Pećinci