ЗАПЛЕЊЕН ЗЛАТАН НАКИТ ВРЕДАН ПРЕКО МИЛИОН И ПО ДИНАРА

Цариници су у сарадњи са полицијом 19. августа 2019. године, на излазној страни граничног прелаза Батровци, спречили кријумчарење више од пола килограма златног накита, чија је вредност процењена на више од 1,6 милиона динара.

Прекршај је откривен око 22 часа, када је гранична полиција за контролу издвојила „мерцедес“ немачких регистарских ознака којим је из Немачке, где живи, ка Македонији путовао брачни пар македонских држављана албанске националности.

На питање да ли имају нешто да пријаве, оба путника су рекла да немају ништа, међутим, детаљним прегледом утврђено је супротно.

Наиме, око врата 27-годишње путнице, која се налазила на месту сувозача, најпре су уочени златни ланчићи, за које је она навела да су њен лични накит.

Сумња да се ипак ради о кријумчарењу потврђена је када су у џеповима панталона које је поменута путница на себи носила пронађено још златног накита.

То, међутим, није било све, јер је непријављено злато откривено и у пртљажнику, међу њеним личним стварима.

Од путнице која се нашла у прекршају одузето је 610 грама непријављеног златног накита – 20 наруквица, огрлица, прстења, ланчића, минђуша, привезака, као и два дуката укупне вредности 1.677.500 динара.

Подсећамо путнике да се личним накитом сматра онај који се носи на себи, међутим, уколико на себи или у пртљагу носите доста накита – дужни сте да га пријавите, како не бисте дошли у ситуацију да вам он буде привремено или трајно одузет.