ЗАПЛЕЊЕНА ХРАНА НАМЕЊЕНА ПРОДАЈИ НА ПИЈАЦИ

Цариници су 12. августа 2018. године у дубинској контроли у близини Зрењанина запленили преко 135 килограма различитих прехрамбених производа без потребне документације и доказа о плаћеним царинским дажбинама.

Прекршај је откривен када су у раним јутарњим часовима, током дубинске контроле, цариници на локалној пијаци затекли држављанина Србије, мађарског порекла, како из аутомобила марке “опел“ вади кесе црне боје. Прегледом поменутих кеса службеници Одељења за сузбијање кријумчарења пронашли су робу страног порекла – прехрамбене производе, за коју 50-годишњи Мађар није имао документацију, као ни доказ о плаћеним царинским дажбинама.

Поред робе заплењене на лицу места, на основу изјаве власника да спорне производе поседује и у својој кући, цариници су њеним прегледом у дворишту пронашли робу истог порекла, која је задржана до окончања прекршајног поступка.

Том приликом откривено је приближно 1.600 паковања кафе различитих произвођача, око 40 пакета тестенине, затим месни и млечни производи, као и преко 130 артикала чоколаде и разних слаткиша. Храна која се на овај начин нађе на тржишту може бити опасна по људско здравље јер није прошла адекватне инспекцијске контроле.