ЗАПЛЕЊЕНА СКОРО ТОНА СУМЊИВЕ РОБЕ ЗА ДВА ДАНА

Цариници су 26. и 27. јула 2018. године у два прекршаја на граничном прелазу Градина, запленили скоро тону текстила и галантерије за које се сумња да повређују право интелектуалне својине.

Скоро хиљаду артикала за које се претпоставља да су копије познатих робних марки откривено је 27. јула 2018. године, прегледом камиона који је превозио робу из Истанбула ка Дистрикту Брчко у БиХ.

Међу њима је највише било женске гардеробе, торби, новчаника, каишева брендова „гучи“, „зара“, „филип плејн“, „луј витон“ „мајкл корс“, „армани“, „хуго бос“, дечијих пиџама „мини маус“, спортске гардеробе и патика марке „најк“ и „адидас“.

Дан раније, 26. јула, цариници су на истом терминалу, због сумње у оригиналност робе, приликом детаљне контроле камиона који је превозио робу из Турске намењену увознику из Брчког, открили још нешто више од хиљаду артикала познатих брендова за које постоји сумња да повређују право интелектуалне својине.

У поменутом товару пронађено је највише дечјих тренерки, комплета, мушких и женских мајица, доњег веша, робних марки „луј витон“ „адидас“, „мики маус“, „најк“, „шанел“, „гучи“, „зара“, „левис“, „пума“, „рибок“ и других.