ЗАПОЧЕЛА ОБУКА ЗА ПЛАТФОРМУ OFFICE 365 EDUCATION НА МАЂАРСКОМ ЈЕЗИКУ У КАЊИЖИ

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице Михаљ Њилаш, поздравио је данас учеснике обуке за коришћење платформе Office 365 Education на мађарском језику, која се одржава у Пољопривредно-техничком средњошколском центру „Беседеш Јожеф“ у Кањижи.

Ова платформа се реализује на основу споразума о сарадњи Покрајинске владе са компанијом „Мајкрософт“ у области образовања, на стварању услова за дигитализацију школа у Војводини.

„Ништа не може бити важније од тога да образовање учинимо да буде доступно свима. То је могуће путем информационих и комуникационих технологија. Министарство просвете Републике Србије сматра да је дигитализација образовања приоритет, чему се придружила и Покрајинска влада,“ истакао је Њилаш.

Њилаш је навео да су, захваљујући финансијској подршци Покрајинске владе, 52 војвођанске школе добиле лиценце за коришћење „Мајкрософтове“ платформе Office 365 Education, што практично значи да 2500 наставника и 29.394 ученика може да примењује разноврсне алате који омогућавају лакшу међусобну комуникацију и интеракцију у настави или код куће, коришћење многобројних ресурса у раду на настави, те њену инсталацију на више уређаја, као што су рачунари, таблети или телефони.

Њилаш је такође додао да је 21. век пред нас ставио многобројне изазове, али да нам информационе и комуникационе технологије нуде разноврсна решења да се унапреди настава и комуникација ученика, наставника и родитеља.

Обуци су присуствовали наставници, професори и стручни сарадници школа у којима се настава одвија на мађарском језику, те представници Националног савета мађарске националне мањине.