ЗАПОЧЕТА РЕКОНСТРУКЦИЈА МАГИСТРАЛНО ЦЕВОВОДА КОД ФАБРИКЕ ВОДЕ

У току су радови на замени магистралног вода, једног од главних кракова, који од водозахвата Шумица водом снабдева град. Ради се о замени цевовода у дужини од 470 метара, од нове Фабрике воде до улице Марка Миљанова, старог преко 40 година, чија је старост врло често била узрок бројних хаварија претходних година. Рок за завршетак радова, вредних 54 милиона динара, које је обезбедио Град Кикинда заједно са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, шумарство и водопривреду, је 270 дана. Реконструкцију водоводне мреже обишао је Никола Лукач, градоначелник Кикинде, са својим сарадницима и представницима Јавног предузећа “Кикинда“.

“Град Кикинда је за реконструкцију магистралног вода обезбедио 18 милиона динара, док је остатак добијен од Покрајинског секретаријата за пољопривреду, шумарство и водопривреду. Подршка коју Град Кикинда има од Покрајинске администрације сигурно ће бити настављена и у наредном периоду. Крајем ове године завршава се неколико капиталних пројеката што је доказ да Град Кикинда са покрајинским и републичким институцијама брине о квалитету живота грађана. Тиме ће бити решен вишедеценијски проблем грађана, а очекује се да за годину дана имамо и комплетну нову водоводну мрежу, када се очекује и завршетак изградње Фабрике воде“, рекао је градоначелник.

У наставку се очекује замена старих азбестних цеви, испирање система, али је врло важно да се паралелно са изградњом Фабрике воде реконструише и водоводни систем:

“У Новој години први пројекат који ћемо започети са реконструкцијом водовода биће на потезу од вртића ‘Плави чуперак’ до Градске пијаце, који ће финасирати Фонд за капитална улагања уз учешће Града Кикинде. Тим пројектом биће замењено седам километара цеви“, објаснио је Чедо Гверо, В.Д. директора Јавног предузећа “Кикинда“.

Извор: Град Кикинда