„ЗАСАДИ ДРВО“ У МИКРОНАСЕЉУ: НОВИХ 60 САДНИЦА КОД ВРТИЋА „МИКИ“

На потезу од вртића “Мики“ до ОМВ пумпе у Микронасељу засађено је 60 садница у оквиру пројекта ’’Засади дрво’’. У трећој акцији Града Кикинде и “ДМ дрогерије“ учествовали су ученици Основне школе “Жарко Зрењанин“, представници Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој, али и запослени у расаднику ’’Доријат’’. Сада се на том месту налазе саднице багрема, смрче, бора, црвенолисне шљиве, липе и шаренолисног јавора. Акцији је присуствовао и градоначелник Кикинде, Никола Лукач.

“У оквиру овог пројекта биће засађено око 600 садница. Жеља нам је да утичемо на младе како би имали што више сазнања о заштити животне средине. Изузетно је од великог значаја да редовно пошумљавамо наш град, зато се трудимо да мотивишемо све оне којима је стало до природе. На нама је да саднице одржавамо јер је квалитет живота наших суграђана на првом месту“, рекао је градоначелник.

До краја марта око 18.000 садница биће засађено у Кикинди и свим насељеним местима:

“Успели смо да код вртића и школе по први пут засадимо багрем, смрче, бор и црвенолисне шљиве, липе и шпаренолисни јавор. Овога пута нисмо желели да садимо на ободу града већ да се посветимо становицима Микронасеља, али и мештанима сеоских средина“, додала је Мирослава Наранчић, секретарка Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој.

Извор: Град Кикинда