ЗАСТАВА ЕЛИТНЕ 63. ПАДОБРАНСКЕ ЗАСТАВЕ У КИКИНДИ

Чланови удружења ветерана елитне 63. Падобранске бригаде данас су пронели заставу ове јединице кроз Кикинду. Како је истакао Драган Милинковић, члан удружења ветерана, који је заставу носио у Кикинди, она је симбол једине јединице са две заклетве, једне државне, једне Падобранске бригаде;

– Сам чин ношења заставе одржава другарство и припадност јединици која је, и у мирнодопским условима и у ратним временима, дала, пре свега, велику жртву по броју палих припадника. Зато смо се и окупили код споменика „Туга“. На овај начин одајемо пошту Анаталу Шипошу, који је изгубио живот 1992. године у Мостару- рекао је Милинковић.

Епидемилошка ситуација спречила је окупљање падобранаца на Видовданском скупу, Балканском скоку пријатељства и Дану оснивања бригаде 14.октобра у Нишу, тако да ће застава обићи сва места у Србији, а наставиће да путују по свету у градовима у којима живе припадници ове бригаде.

– Није познато да је у свету слично удружење или групација организовала овакву акцију, па је значај наше акције још већи. Бригада, основана 1944. године у Италији, у Барију, позната је по другарству и обуци која је тешка и занимљива. Сви ми, који смо били њени припадници, поштујемо другове и саборце- рекао је Милинковић.

Извор: Град Кикинда