ЗАШТО СЕ КРШЕ ПРАВА ВЕЋИНСКОГ НАРОДА У ЦРНОЈ ГОРИ Одговор председника Покрајинске владе на саопштење Министарства за људска и мањинска права Црне Горе

Концепт лажне грађанске државе у којој ће сви бити равноправни осим Срба доживео је крах у Црној Гори, оценио је Игор Мировић, председник Покрајинске владе Војводине, у одговору на саопштење Министарства за људска и мањинска права Црне Горе.

Немогућа је она грађанска држава у којој ће сви бити равноправни осим Срба и посебно бити равноправне све цркве осим Српске православне цркве. Посебно забрињава теза о наводном упливу Србије на дешавања у Црној Гори као да на масовним окупљанима учествују држављани Србије, а не више десетина хиљада држављана Црне Горе који не желе да им се крше верска и друга права. Тражити у Србији, њеном председнику и њеној политици алиби за своје грешке и неспремност за дијалог са својим грађанима велика је грешка званичне Црне Горе.

Посебно забрињава увредљив тон званичне Црне Горе уместо одговора на питања која постављају грађани на мирним и достојанственим окупљањима.

И која са правом поставља и званична Србија – зашто се крше права већинског народа у Црној Гори и то право на језик, писмо, на слободно исповедање вере и право на власништво црквене имовине.