ЗАУСТАВИТИ АТМОСФЕРУ МРЖЊЕ И ЛИНЧА КОЈУ ШИРИ САВЕЗ ЗА СРБИЈУ

           Унија младих Новог Сада најоштрије осуђује сваки вид насиља, па тако и инциденте током којих су пре два дана претучена двојица активиста организације „Кров над главом“, а синоћ и члан Демократске омладине и један од организатора протесних шетњи „Један од пет милиона“. Ми у Унији младих Новог Сада имамо пуно поверење у надлежне органе који се баве овим случајевима и искрено се надамо да ће починиоци у најкраћем року бити откривени и да ће сносити све Законом прописане санкције.

            Унија младих Новог Сада позива Савез за Србију да прекине са вишемесечним ширењем атмосфере линча, како на улицама градова Србије, тако и на друштвеним мрежама. Као последицу управо имамо немиле догађаје последња два дана. За нас, а верујемо и за већину грађана Србије, као вид политичког деловања није није нормалан нецивилизован упад у зграду Јавног сервиса Србије и највулгарније вређање новинара. Покушај утицаја на уређивачку политику моторном тестером ретко где у цивилизованом свету још може да се види, а управо Савез за Србију је креатор тог инцидента и срамоте која је обишла не само Србију већ и свет.

            Над увредама функционера Савеза за Србију и њихових политичких пајташа на рачун председника Србије Александра Вучића и његове породице, као и на увреде на рачун премијерке Ане Брнабић и њеног сина , целе ЛГБТ популације, новинарке Српског телеграфа Иване Жигић, па до срамног обраћања патријарху Српске православне цркве господину Иринеју, одавно се згражава сваки нормалан грађанин Србије. Напади на раднике београдске „Чистоће“, ометање радова у центру главног града, разбијање просторија политичких противника, постали су део имиџа Савеза за Србију који Унија младих Новог Сада никада неће подржати, као ни било који други вид насиља и примитивизма.

            Како би се стало на пут ширењу мржње и атмосфере линча која никада никоме није донела добро, позивамо све политичке чиниоце у земљи, а посебно поједине опозиционе странке које су напустиле локалне скупштине, Покрајински и Републички парламент, да се врате тамо где их је народ изабрао и политичку борбу врате у институције система, као у свим цивилизованим земљама.

           

Нови Сад 09. јун 2019. године