ЗАВРШАВА СЕ НАДВОЖЊАК ПРЕКО АУТО-ПУТА БЕОГРАД-НОВИ САД, ИЗГРАДЊА СТАНОВА ЗА ПРИПАДНИКЕ СНАГА БЕЗБЕДНОСТИ ТЕЧЕ ПО ПЛАНУ

Пројекат изградње четвртог моста у Новом Саду, на предлог Града, а уз подршку председника Србије, Влада је прогласила пројектом од националног значаја. То ће бити нови  мост у продужетку Булевара Европе, а спајање је код обилазнице у Сремској Каменици – рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић приликом обиласка завршних радова на изградњи надвожњака преко ауто-пута Београд-Нови Сад, на деоници Каћ-Нови Сад, а потом и градилишта у насељу Југовићево где се граде станови за припаднике снага безбедности.

Обиласку је присуствовала потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Mихајловић.

– До нове године запослени у снагама безбедности добиће кључеве и отпочети живот у новим стaновима. Захваљујем се градоначелнику Вучевићу, јер се за све пројекте које радимо у Новом Саду рокови поштују у дан. Надвожњак ће бити готов за 15 дана, ту смо уложили 500 милиона динара, а две милијарде је уложено у путну инфраструктуру у Новом Саду. Заједнички долазимо да правих резултата. Пројекат изградње станова за припаднике служби безбедности је јако важан за нашу земљу, а министарство је упутило допис Комисији Владе РС да се он прошири тако да и здравствени и просветни радници могу да конкуришу за те станове. Надам се да ће то бити омогућено, а пројекат је веома битан и за привредни развој, посебно сада када је цео свет искусио последице кризе изазване пандемијом – истакла је Зорана Михајловић.

Градоначелник Вучевић рекао је да је поносан што ће службе безбедности имати одличне услове за живот.

– Ово ће бити један од најлепших делова града, градиће се школа и вртић, а иза ће бити атлетски центар са стадионом и двораном. Не знам да је икада више улагано у Нови Сад и то је за нас изузетно значајно, јер ћемо само на тај начин успети да задржимо младе да остану у својој земљи – оценио је Вучевић.

Према речима директора Дирекције за изградњу Србије Небојше Шурлана, у првој фази биће завршено 548 станова, а извођач радова је “Бест изградња“ из Новог Сада.