ЗАВРШЕН 2. МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „БОБАН ДАМЈАНОВИЋ“

На игралишту фудбалског клуба „Полет“ у Сивцу одржан је други по реду меморијални турнир у фудбалу „Бобан Дамјановић“. Турнир је отворио председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је пожелео свим учесницима фер и коректно надметање.Ова манифестација испунила је очекивања, како такмичара тако и публике, а Жељко Варагић, председник фудбалског клуба „Полет“, који је организатор турнира, истакао је да је све протекло у фер и спортском духу и да очекује да ће следеће године турнир бити на још већем нивоу:

„Заиста, са моје стране гледишта, је све било добро урађено и највеће је задовољство кад сви учесници турнира, и тренери и остатак екипе, одлазе из Сивца презадовољни, пуни утисака и уз речи хвале. Огроман труд је уложен у организацију турнира, јер сама организација јесте комплексан посао. Мишљења сам да је ово тренутно најјачи турнир у држави када је ово годиште у питању, а прилог у томе говори чињеница да су дошли „Партизан“ и „Црвена Звезда“, као и „ТСЦ“ и „Спартак“, поред екипа из наше општине. Већ за следећи турнир размишљамо да позовемо и неку инострану екипу, јер Бобан је заслужио много више од овог турнира, али и ово је неки вид доприноса и захвалности Бобану Дамјановићу, који је дао много тога за наш клуб и нашу средину“.

Победник турнира је екипа „Црвене Звезде“, другопласирана је екипа „ТСЦ“ из Бачке Тополе, док је треће место припало фудбалском клубу „Професор Болесников“ из Новог Сада. Огњен Пурић, тренер победничке екипе, задовољан је издањем своје екипе, а такође се похвално изразио о самој организацији турнира:

„Турнир је сјајно организован и захваљујем се господину Варагићу на позиву. Први пут учествујемо овде и надам се да ћемо и наредних година бити део овог турнира. Задовољан сам учинком своје екипе, с обзиром да смо тек кренули са сезоном. Дечаци су се одлично снашли и показали су квалитет, а из дана у дан подижемо лествицу и квалитет припрема, како би, као и у прошлој сезони, остали на победничком курсу. Наша деца показују вољни моменат када је у питању приступ тренингу и свим обавезама које фудбал носи са собом, те не сумњам да ће неки од њих остварити завидне каријере. Ипак, најбитније је да израсту у добре људе, а спортски успеси су споредна ствар у односу на то.“

Категегорија која се надметала на овом турниру јесте играчи рођени 2013. године. Када је реч о индивидуалним признањима, најбољи играч турнира је Дмитар Бојић из „Црвене Звезде“, најбољи голман је Сергеј Брестовац, такође из победничког табора, док је најбољи стрелац Страхиња Ребић из сивачког „Полета“. Трофеј победницима турнира уручиле су ћерке Бобана Дамјановића, Вања и Дуња Дамјановић. Турнир је организован у сећање на човека који је својим радом допринео јачању, како „Полета“ као спортског колектива, тако и насељеног места Сивац, али и општине Кула у целости.

Извор: Општина Кула