ЗАВРШЕН 25. НОВОСАДСКИ ПОЛУМАРАТОН

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, заједно са прослављеном спортисткињом и промотерком овогодишњег полумаратона Аранка Биндер поздравио је учеснике традиционалног Новосадског полумаратона који се ове године одржава по 25 пут.

– Веома ми је драго што је сваке године одзив на ову манифестацију све већи. Поред главне трке, која је централни догађај, волео бих да истакнем и значај пропратних трка у којима рекреативно учествује велики број наших суграђана, без обзира на узраст, или физичку спремност. Траса маратона је одабрана тако да пролази кроз најлепше делове града па сам сигуран да ће поред спортског угођаја сви учесници имати и сатисфакцију да уживају у лепотама Новог Сада. Захваљујем се организаторима који професионалним радом доприносе успешности Новосадског полумаратона, као и позитивном предстаљању Новог Сада, маратонцима који долазе из свих крајева Србије и из иностранства – изјавио је Огњен Цвјетићанин.

На маратону је учествовало преко 1200 такмичара из 23 земље. Старт и циљ трке од 21 километар је са Трга слoбoде. Траса полумаратонске трке иде од Трга слободе, Змај Јовином и Дунавском улицом, Кејом жртава рације, Булеваром цара Лазара, Београдским кејом, Улицом др Симе Милошевића, Јиричековом, Фрушкогорском, Булеваром деспота Стефана, Балзаковом улицом, Улицом 1 300 каплара и Иве Андрића.

У женској конкуренцији прва је на старт стигла Новосађанка Ксенија Бубњевић. Другопласирана је Инес Јозић из Славонског Брода, а трећепласирана је Александра Трајковић из Новог Сада.

У мушкој конкуренцији победио је Мирослав Марковић из Београда, други је Игор Јакимовски из Македоније, а трећи је словенац Дејан Богатај.

Поред главне трке, одржава се и низ краћих трка: штафетни полумаратон, рекреативно трчање од 10,5 километара, трка задовољства од шест километара, рекреативно трчање или шетње за децу предшколског узраста и ученике основних и средњих школа, као и пузећа трка беба.