ЗАВРШЕН ИПА ПРОЈЕКАТ ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ РУМУНИЈА – СРБИЈА

Ових дана је у Парти (Румунија) одржана конференције ИПА пројекта прекограничне сарадње Румунија – Србија под називом „Унапређење туризма у прекограничној области Баната истицањем потенцијала археолошких налазишта Парте и Мајдана“. Пројекат је финансирала Европска унија, а партнери су румунска регија Тимиш, Народни музеј Баната и Општина Нови Кнежевац. Нашу локалну самоуправу су на конференцији представљали председник Скупштине општине Нандор Ујхељи, чланица Општинског већа Чила Орос Урбан и Владимир Марков.

Том приликом је у Парти свечано отворен музеј неолитског археолошког налазишта, док је на недавно одржаној завршној конференцији пројекта код нас отворен визиторски центар у Мајдану, на локацији средњевековног манастиришта.

Присутнима се у име Општине Нови Кнежевац обратила Чила Орос Урбан изразивши задовољство чињеницом да је завршен још један ИПА пројекат прекограничне сарадње Румунија – Србија, нагласивши да је у том контексту реконструисано археолошко налазиште у Мајдану, док је у Парти отворен музеј.

Извор: Општина Нови Кнежевац