ZAVRŠEN MEĐUNARODNI TENISKI TURNIR – JOVAN KUKARAS

Tenis klub Spartak bio je odličan domaćin tradicionalnog međunarodnog teniskog turnira za igrače do 14 godina koji poslednjih godina nosi naziv Memorijal „Jovan Kukaras“ u znak sećanja na istaknutog sportskog radnika, navodi subotica.info

Bio je ovo prvi međunarodni teniski turnir za vreme pandemije virusa Corona -19, koji je organizovan uz niz preventivnih mera u cilju zaštite zdravlja igrača ali i svih prisutnih. Nažalost turnir je odigran bez prisustva publike, koaj nije imala mogućnost da prisustvuje kvalitetnim mečevima.    

Prvo mesto u konkurenciji devojčica osvojila je Iva Janković koja je u zanimljivom finalu, nakon preokreta savladala Anu Savković sa 2:1 (4:6, 6:2, 7:5). Interesnatno je da je u trećem setu gubila sa 5:0, ali ni to je nije sprečilo da preokrene rezultat i na kraju osvoji pobednički pehar. Finalistkinje su bile igračice iz Srbije  koje su do finala izbacile prvu i drugu nositeljku Masianskaju iz Rusije i Konstantinovu iz Bugarske.

U konkurenciji dečaka slavio je Marko Maksimović  iz Bosna i Hercegovine, drugi nosilac, koji je u finalu savladao Nikolu Lulića iz Srbije sa 6:1, 6:0. Lulić je pre finala izbacio trećeg nosioca Pileanua iz Rumunije, a nakon toga i prvog favorita Ognjena Milića iz Srbije.

Pehare najboljima uručio je Milan Vučković, predsednik TK Spartak koji je ujedno istakao da je turnir bio veoma uspešan uz puno interesantnih i kvalitetnih mečeva.   

Izvor: subotica.info