ЗАВРШЕН ТРАДИЦИОНАЛНИ ЛЕТЊИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ “БАГЉАШ 2023” -НАЈУСПЕШНИЈА ЕКИПА SAS BMT LUX

Финалним мечевима, проглашењем најбољих појединаца и екипа и доделом признања, завршен је овогодишњи Летњи турнир у малом фудбалу “Багљаш”, који се традиционално одржава на отвореном терену ОШ “Петар Петровић Његош”, већ пуне 23 године. Финалној вечери присуствовало је скоро хиљаду гледалаца, међу њима и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, који је уручио пехаре и наградне чекове најуспешнијим екипама. Такође, градоначелнику је уручена и плакета у знак захвалности за подршку организацији турнира, од стране потпредседника Фудбалског савеза града Зрењанина Бранислава Пандурова.

Победник у сениорској конкуренцији је екипа SAS BMT LUX из Зрењанина, која је у финалу савладала екипу Агровет АС Радић резултатом 2:0. Уз пехар, победничкој екипи припала је и новчана награда у износу од 300.000 динара, док је другопласирана екипа награђена износом од 200.000 динара.

Треће место заузела је екипа Ђука Пласт, која је савладала екипу ЈКП “Чистоћа и зеленило” у мечу хуманитарног карактера, с обзиром да је добијени износ од 50.000 динара уплаћен за лечење малишана Таре и Огњена.

Победничкој екипи припалo je још једно признање, јер је у њој наступао и најбољи играч турнира, Игор Аранитовић. Најбољи стрелац је Бошко Квргић, а голман Стефан Родић.

У млађим категоријама победници су екипе “Јулци” (пионири), “Ресторан Клас” (старији јуниори) и “НБ Комерц” (млађи јуниори).

Током две недеље турнира одиграно је 89 утакмица и постигнуто 358 голова, а наступило је укупно 37 екипа – 14 у сениорској и 23 у млађим категоријама, са укупно око 500 играча. Турнир је, као и претходних година, успешно организовао Фудбалски савез града Зрењанина, уз подршку локалне самоуправе и спонзора.

Извор: Град Зрењанин