ZAVRŠEN TREĆI NOVI SAD ULTRA CHALLENGER 3X3

U spektakularnoj završnici meča izmedju ekipa Partizan, SRB, i Wuxy, CHN, sinoć je završen treći po redu Novosadski Ultra Challenger 3×3.  Iako se očekivalo da će u finalu biti dve srpske ekipe, to se nije dogodilo, jer je ekipa Limana u polufinalu  izgubila od ekipe Partizana, dok se drugi polufinalni meč vodio između dva kineska tima, Hangzhou i Wuxy, gde je ekipa Wuxija , za koju igra i naš proslavljeni basketaš Stefan Stojačić, odnela ubedljivu pobedu. 
Finalni meč između Partizana i Wuxy-ja bio je napet do samog kraja, a Partizan je pobedu izvojevao u poslednjoj sekundi pogodkom „dvojke“. 

Čak pet srpskih ekipa takmičilo se na ovom turiru, a  po prvi put pred novosadskom publikom ekipa Partizana odnela je pobedu. Domaća ekipa, još jednom je potvrdila da se u Srbiji i dalje igra najbolji basket. Osvajanjem turnira u Novom Sadu, pored titule, ekipa Partizana osvojila je  nagradu od 20.000 USD i plasman na Master turnir u Šangaju. Drugoplasirana ekipa Wuxy iz Kine, sa sobom odnosi 12.000 USD i put u Šangaj, kao i trećeplasirana ekipa Limana, iz Novog Sada koja sa turnira odlazi sa nagradom od 8.000 USD i plasmanom u Šangaj.

Za MVP turnira proglašen je Marko Stevanović iz ekipe  Partizana. 

Novosadski Ultra Challenger još jednom je pokazao da se u Novom Sadu igra najbolji  svetski basket 3×3, koji je ove godine okupio 16 ekipa, iz celog sveta.

Pokrovitelji turnira Novi Sad Ultra Challenger 3×3 su Grad Novi Sad, Ministarstvo sporta, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, generalni sponzor je Ultra energy drink, a podršku su pružili AIK Banka, Galens Invest, Rosa voda, Promenada, MaxBet i DDOR osiguranje.