ZAVRŠEN TURNIR ULICA GOSPOĐINCI 2019

Gospođinčani imaju turnir ulica koji se po 16. put održava i svake godine je sve bolji, organizovaniji i posećeniji.

Ovo nije komercijalni turnir, koje mnoga mesta organizuju, ovo je turnir u kome učestvuju selekcije pionira, kadeta i seniora.

Nema ovde novčanih nagrada, na ovom turniru je najveća nagrada biti deo jedne od ekipa.

Sportisti gospođinaca su zajednički odradili sve prateće aktivnosti, a što se tiče suđenja, tu su učešće uzeli sertifikovane sudije takođe iz sela i to bez ikakve nadoknade.

Za pionire i kadete obezbeđeni su pehari, medalje i zahvalnice za najbolje ekipe, strelce, golmane, igrače i Čuvene Džikine pljeskavice sa svim potrebnim dodacima.

Ovaj turnir koji je trajao više od mesec dana i držao pažnju svima koji vole sport i druženje, imao je i drugih sadržaja: Organizovana je prva dečija olimpijada na kojoj je učestvovalo stotinu dece uzrasta 7-14 godina, Takmičenje u malom fudbalu i odbojci na pesku, skokovi u vodu i razne danas zaboravljene igre, Turnir u Košarci, Tri memorijalne večeri posvećene sećanju na svoje sugrađane Nikolu Živkovića, Darka Dodića i Miloša Tepića Lelu.

Sinoć je završeno finalno veče turnira za treće mesto takmičili su se ekipe Miletićeva i miks Čuruška&Železnička, pobedila je ekipa Miletićeve ulice.

U Finalu su se sastale dve najbolje ekipe Azbuka i Nikolini drugari, organizatori turnira organizovali su predstavljanje igrača oba tima koji su uz pesmu Pukni zoro izlazili na teren.Nakon predstavljanja ekipa,  i očekivanjima od jedne i druge ekipe intonirana je državna himna.

Fudbal koji su finalisti pokazali bio je više od igre, iskustvo i snaga preovladali su u korist Azbuke, koja je na kraju odnela pobedu.

Podeljene su nagrade i priznanja.

Ovaj turnir je obeležila veoma dobra organizacija, sportsko ponašanje na terenu i velika posećenost svih utakmica.

Za vojvodjanske : M. Živković