ZAVRŠEN “ZIMSKI TURNIR U MALOM FUDBALU“, U FINALU SLAVILI NOVOSAĐANI

Ljubitelji malog fudbala pre dve večeri su u “Kristalnoj dvorani” uživali u finalnim utakmicama “Zimskog turnira u malom fudbalu 2019”, kao i revijalnom meču između legendi “Partizana” i “Proletera”. Glavna nagrada od 300.000 dinara i prvo mesto pripalo je ekipi iz Novog Sada “Galens invest”, koja je u veoma uzbudljivom finalu, nakon penala, trijumfovala protiv domaće ekipe “Picerija Roma” rezultatom 3:2. Pokrovitelj turnira bio je Grad Zrenjanin, a pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura uručio je pehare najuspešnijim ekipama i pojedincima. 

Za pobedničku ekipu ovogodišnjeg turnira “Galens invest” nastupali su: Petrić Đorđe, Desančić Aleksandar, Stamenić Uroš, Stefan Petrović, Ilić Vladimir, Gavrilović Slavko, Kovačević Bojan, Mesarović Aleksandar, Marić Mihajilo, Srbijanac Milan i Ubović Špiro. Ekipa “Picerije Roma”: Rodić Đuro, Šarenac Nedeljko, Delić Savo, Tomin Aleksandar, Lojpur Branislav, Novković Slađan, Aranitović Igor, Živanov Stefan, Milićev Nemanja i Vukoje Ivan.

 Turnir je imao i humanitarni karakter, jer su u okviru akcije „Sportom za bolje sutra“ na ulazu bile postavljene kutije u koje su posetioci mogli da ubacuju dobrovoljne novčane priloge, usmerene za pomoć deci u stanju socijalne potrebe.

 U utakmici za treće mesto sastale su se ekipe “Ekometal Komerca” i “SN Stefanov Agro Vrebalov agrar.” “SN Stefanov Agro Vrebalov agrar” bio je bolji i ostvario pobedu rezultatom 5:3. Sav prihod od osvojenog trećeg mesta (30.000 dinara) biće uplaćen za pomoć u lečenju mladom Zrenjanincu Marku Miloševu.

Legende “Partizana”, predvođene Sašom Ilićem, odigrale su revijalan meč protiv legendi “Proletera”. Iako je rezultat bio u drugom planu, pobedu su odnele legende “Partizana” rezultatom 4:0. Zahvalnicu Saši Iliću predala je Vukosava Đapić Atanacković, sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina. 

 Najbolji igrač turnira je Uroš Stamenić (“Galens invest”), za najboljeg golmana turnira proglašen je Bogdan Jonjev (“Ekometal komerc”), a najbolji strelac je Žarko Matić koji je nastupao za trećeplasiranu ekipu.

Prvo mesto u kategoriji 2006. godište i mlađi pripala je ekipi “Malac Genijalac”, koja je u finalnu bila bolja od dečaka iz ”Bambija” rezultatom 4:0. Treće mesto zauzela je ekipa “Barande”. Pobednik turnira u konkurenciji 2004/05. godište bila je ekipa “Radničkog”. Drugo mesto pripalo je takođe ekipi “Radničkog” (2004. godište), dok je treće mesto zauzela “Picerija Galija”. U kategoriji 2002/03, ekipa “Mašinca” uzela je naslov prvaka nakon pobede nad ekipom “Radnički ZR”. Treće mesto pripalo je ekipi “Sibra”.

 Tekst i fotografije: Info-portal „ZR KLIK“ www.zrklik.com 

Izvor: Grad Zrenjanin