ЗАВРШЕНА КАПЕЛА НА СЕОСКОМ ГРОБЉУ У ГЛОГОЊУ

У Глогоњу је, после вишегодишњих захтева мештана, завршена капела, која је 5. августа и званично у употреби. Вредност радова је нешто више од 14 и по милиона динара, а радови су трајали две године.

Површина објекта је 190 метара квадратних, а инвеститор је Град Панчево. Завршетак радова на капели сада ће Глогоњцима олакшати сахрањивање преминулих.

Маја Витман, градска менаџерка обишла је капелу да се увери у квалитет изведених радова. Kако је рекла, у присуству свештенства освештан је звоник као и сам објекат, који од сада може да се користи за намену коју има.

– Објекат је направљен на основу канона Српске православне цркве. Поред капеле изграђен је и пратећи помоћни објекат са надстрешницом. Овај пројекат је од великог значаја за мештане Глогоња и задовољство ми је што је и ова инвестиција ушла у буџет града Панчева, те да је благовремено завршена – рекла је Маја Витман.

Радове је изводило ЈП „Дирекција за изградњу и уређење Панчево“, а касније је инвестиција прешла на град Панчево.

Славко Јовановски, председник Савета МЗ Глогоњ каже да ће овај објекат пуно значити породицама преминулих, јер отвара могућност да се цео обред обави на једном месту.

– Захвалио бих се граду Панчеву што је узео у обзир наше захтеве и потребе наших мештана – рекао је Славко Јовановски.

Свештеник Иван Барајевац каже да ће се сада избећи застој у саобраћају због традиција које су се поштовале приликом сахрањивања.

– Неће више бити дугих поворка кроз село, већ ће се цео обред и окупљање обављати у новоизграђеном објекту поред капеле. Освештана је капела и просторије које су предвиђене за парастосе и даће. Овакве ствари ће се од сад одвијати овде а не у кући, како је до сада био обичај – рекао је Барајевац.

Градска менаџерка Маја Витман каже да ће се буџет Глогоња за следећу годину односити на побољшање путне инфраструктуре као и питања око канализационе мреже и уређења школског простора.

Извор: Град Панчево