ЗАВРШЕНА ПРВА ФАЗА АДАПТАЦИЈЕ ПОДА У ХРАМУ СВЕТОГ КРАЉА СТЕФАНА ДЕЧАНСКОГ У ВИЛОВУ

Ове године, почели су радови на адаптацији пода у Храму Светог краља Стефана Дечанског у Вилову, чије је извођење планирано у две фаза.

С Благословом Његовог Високопреосвештенства Епископа бачког Господина др Иринеја, 28. септембра текуће године, почела је прва фаза радова на адаптацији пода унутар Светог храма у Вилову.

У склопу прве фазе, изведени су следећи радови: демонтажа старог пода, копање и припрема за израду бетонске плоче, санирање улегнућа унутар храма, бетонирање плоче, израда армирано-бетонске греде испод иконостаса, постављање хидроизолације. Такође, постављен је стиродур, као и инсталација подног грејања са орманима и разделницима, те малтерисање обијеног дела зидова и израда слоја завршне кошуљице.

Радови су извођени под будним надзором и у склопу техничких мера Покрајинског завода за заштиту споменика културе из Петроварадина који је урадио и грађевински пројекат адаптације дотрајалог пода.

Грађевинске радове изводила је фирма „Гаврић плус промет“ из Каћа, а радове на постављању подног грејања фирма „Energy net“ из Каћа.

За време извођења радова, по благослову Високопреосвештеног Епископа Господина др Иринеја, богослужења су служена у дворани Светосавског дома.

За наредну годину планира се друга фаза извођења радова на адаптацији пода која би обухватила постављање подних плоча и процес гасификације и укључивања подног грејања.

Извор: Општина Тител