ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ДЕЛА ДОМА ЗДРАВЉА, У ПРЕТХОДНОМ ПЕРИОДУ УЛОЖЕНО 43 МИЛИОНА

Радови на реконструкцији опште праксе и специјалистичких ординација у апатинском Дому здравља су завршени, а о свему урађеном у претходном периоду када је примарна здравствена заштита у питању говорила је заменица председника општине Апатин Дубравка Кораћ.

Општина Апатин се 2016. године определила да у потпуности уреди примарну здравствену заштиту, а идеја је пре свега била да се у Дому здравља обезбеде адекватни услови за све пацијенте који овде долазе. Из тог разлога смо сваке године имали по неку инвестицију, те смо са данашњим даном дошли до цифре од 43 милиона динара које су у претходном периоду уложене у опремање Дома здравља. Купљени су два санитетска возила, ултразвучни апарат и сада је реконструисан комплетан један део. – рекла је заменица председника општине Апатин

Кораћева је додала да је идеја у будућности да се прошири медицина рада као и хитна помоћ и да на овај или сличан начин уредимо други део дома здравља.

Радови су завршени, а пацијенти и запослени врло задовољни. Уз помоћ локалне самоуправе много тога је урађено у претходном периоду. Пре четири године ситуација у Дому здравља била је заиста алармантна да је било тешко одредити приоритете. Имали смо опасност од затварања амбуланте у Купусини, у Апатну није постојао лифт те неки пацијенти нису могли да дођу до очног лекара, санитарни чворови су били у лошем стању, санитетска возила готово па ни једно исправно… Кренули смо редом, те су набављени нови санитети, реновирана је амбуланта у Купусини и санитарни чворови у Апатину, направљен је лифт који смо пустили у рад одмах по завршетку ових радова. – рекла је помоћница директора Дома здравља Бранка Бајић и додала да су ово први већи радови после 40 година у Дому здравља Апатин.

Извор: Општина Апатин