ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ГЦ „СРЕМ“ – МИНИСТАР ЂОРЂЕВИЋ: ДА СВИ ГЕРОНТОЛОШКИ ЦЕНТРИ У СРБИЈИ БУДУ МОДЕРНИ, САВРЕМЕНИ И ДА ПРУЖАЈУ КВАЛИТЕТНУ УСЛУГУ ПОПУТ ОВОГ У РУМИ

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић посетио је данас, у друштву председника Општине Рума Слађана Манчића, Геронтолошки центар „Срем“ који је потпуно реконструисан захваљујући Влади Републике Србије која је, путем Канцеларије за јавна улагања, са милион евра финансирала комплетну реконструкцију објекта.

Жеља нам је да као Министарство променимо филозофију улагања и да не радимо више само крпљење, већ да када улажемо да то стварно урадимо капитално, јер ово треба да остане за будућност. Пракса показује да је тако и јефтиније касније одржавање, а мислим и да су корисници задовољнији када имају такве услове живота. Румски геронтолошки центар треба да буде пример како треба и на другим местима да функционишу ове установе. Ако у неком ближем периоду сви геронтолошки центри у нашој земљи буду изгледали као овај у Руми, биће то победа Србије„, оценио је министар Ђорђевић.

Први човек румске општине Слађан Манчић се захвалио Влади РС, председнику Србије и ресорном министарству што су препознали значај овог пројекта, јер установе, попут геронтолошког центра, морају увек да стреме ка бољим и квалитетнијим условима за боравак свих корисника.

На делу је права друштвена одговорност, јер су, управо, корисници услуга ГЦ „Срем“ цео свој радни век уложили у државу. Као Општина настојимо увек да социјалну заштиту подигнемо на виши ниво, да будемо и путоказ другим локалним самоуправама. Ми смо као локална самоуправа урадили пројекат, конкурисали, Влада је препознала то, одобрила средства и сада након завршетка радова сви могу да се увере да те паре нису отишле узалуд, да су утрошене онако како је пројекат то и захтевао“, рекао је председник Манчић.

Извор: Општина Рума