ЗАВРШЕНА УСПЕШНА СЕЗОНА ЗА ФK ИНЂИЈА

Фудбалски клуб Инђија успео је да оствари висок пласман у Првој лиги Србије освојивши пето место, и то као једини представник Срема у овом рангу такмичења. И поред добрих резултата у управо завршеној сезони, зелено бели су били приморани да већ после десет одиграних кола изврше промену на месту шефа струке. Уместо Спасоје Јелачића у клуб се вратио Срђан Благојевић.

„У тренутку када сам ја дошао клуб је освојио 11 бодова. Ситуација није била сјајна, али није била ни толико драматична. Испред новог стручног штаба постављен је циљ да се до краја полусезоне догура до неких 17-18 бодова, а успели смо да освојимо 21 бод. Може се рећи да смо у том тренутку ушли у неку мирну луку.

Благојевић истиче да је превасходно било важно да се направи побољшање квалитета игре и да се постигне много више голова. Завршавајући сезону на петом месту сви у клубу су задовољни.   

Што се тиче даљих планова, 18. августа је старт новог првенства а почетак припремног периода би требао да буде 8. јула.

Тренер је истакао и значај стручног штаба ФК Инђија: Јован Голић као први асистент, Бранко Ћирић као кондициони тренер, Драган Бабић као тренер голмана и Ђорђе Перић као медицински радник.

У наредну сезону ФК Инђија улази са амбицијом да уђе у најелитнији ранг такмичења.

Извор : Општина Инђија