ЗАВРШЕНА ВОЈНА ВЕЖБА „ВЕК ПОБЕДНИКА 1918-2018.“ У ТИТЕЛУ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и министар одбране Александар Вулин присуствовали су данас војној вежби у Тителу, у оквиру велике војне вежбе „Век победника 1918-2018.“, којом је обележена стогодишњица победе у Првом светском рату.

„Војна вежба у Тителу, у којој је учествовало 900 припадника Војске Србије показала је способност наше војске и потврдила чињеницу да се војска мења на боље, у смислу организације, њене оспособљености и опремљености“, рекао је председник Мировић.

Он је оценио да је данашња војна вежба приказала да сви припадници Прве бригаде Копнене војске, Речне флотиле, РВиПВО, у реалном времену могу да реагују, оцениши је као добро организовану.

„Након ове вежбе можемо да констатујемо да сви грађани могу да се ослоне на Војску Србије“, истакао је председник Покрајинске владе.

„Ова вежба је резултат великог напора, рада, упорности и поверења у Војску Србије, коју грађани данас имају“, изјавио је министар одбране Александар Вулин, оценивши војну вежбу врло добром.

„Закључак свих данашњих активности које је изводила Војска Србије је да су остварени сви циљеви који су планирани у оквиру тактичко војне вежбе „Век победника 1918-2018“. Одлучност, способност, храброст, однос државе према војсци и војске према држави, чини је непоколебљивом“, рекао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић.

У војној вежби „Век победника 1918-2018.“ која је, поред Титела, одржана на још девет локација у Србији, учествовало је више од 9.000 војника и старешина, што је чини највећом војном вежбом виђеном у Србији и региону.