ЗАВРШЕНЕ ПРИЈАВЕ ЗА ТАКМИЧЕЊЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈИ „ПРОСТО КО ПАСУЉ“

Традиционална темеринска манифестација „Просто к’о пасуљ“ одржаће се у суботу 9. јуна 2018. године на темеринском вашаришту у организацији Туристичке организације општине Темерин, а уз подршку Општине Темерин и бројних пријатеља манифестације.

Највеће такмичење у кувању пасуља у целој Србији почиње у 11 часова, а стручни жири ће се побринути за одабир три најбоље скувана пасуља. Проглашење победника је заказано за 15:30 часова, а најбољима су обезбеђене вредне награде.

Пријаве екипа су завршене, а ове године ће се за најбољи пасуљ такмичити 184 екипе. Посетиоци манифестације који не учествују у такмичарском делу и немају своју екипу, могу да добију своју порцију пасуља у 12 часова и уједно оставе добровољни прилог према својим могућностима. Велики „хуманитарни пасуљ“ се кува у огромном казану од око 2.000 литара, а средства прикупљена од поделе овог ручка усмеравају се ка одређеним корисницима којима је неопходна помоћ у сарадњи са Центром за социјални рад општине Темерин.

Додатни садржаји на манифестацији су посебан доживљај. Улица старих заната, мали вашар традиционалних производа и рукотворина, одржаће се у суботу 9. јуна од 9 часова у уличици на улазу у вашариште. Посетиоце очекује богат културно-уметнички и музички програм на бини током целог дана, а посебна посластица су „Темеринске игре. Игре су такмичарског типа, а промотер манифестације и водитељ игара Горан Подлипец – Липец, потруди се да сваке године буду интересантне и оригиналне, па нас тако и ове године очекују изненађења. Поред надметања у навлачењу конопца, бацању акумулатора с’рамена, пијаном пеналу спремају се и нове игре… За дечије осмехе и забаву побринуће се удружење Креативни погон из Новог Сада, који су осмислили занимљив програм са жонглерима, штулашима, радионицу маски, карневалску поворку и још пуно занимљивих изненађења!

Целодневни музички програм ове године је још богатији, па ће се тако са бине чути разноврсни звуци. Преко дана публика ће уживати у наступу тамбурашког оркестра „Бисери“, популарне екс-ју поп-рок песме доноси нам бенд Бубика и Круг компани, а традиционалне народне песме певаће наша истакнута уметница Драгица Радосављевић Цакана са певачком групом „Шара“. Вече је резервисаноза тренутно најпопуларније трибјут бендове „Abba Real Tribute Band“ и „(Ne)Normalni Balašević Tribute Band“, а претходиће им наступ бенда Chameleon из Темерина.

У склопу манифестације у петак 8. јуна 2018. године на винском салашу „Виндуло“ у Темерину одржаће се једнодневна обука за сеоска домаћинства, друге понуђаче услуга и пољопривредне произвођаче у руралном туризму о могућности развоја агротуризма. Како је туризам хетерогена привредна делатност веома је важно системски разрадити могућности које се пружају у руралним срединама а тичу се развоја туризма као и целокупне привреде.

Организатор је и ове године Туристичка организација општине Темерин, а генерални покровитељ манифестације је Општина Темерин уз свесрдну подршку бројних пријатеља и спонзора манифестације.

Додатне информације можете добити на бројеве телефона 021/844-655; 064/64-32-340; 064/64-32-339 или путем мејла temturorg@hotmail.com.

Врата темеринског вашаришта су широм отворена 9. јуна, када Вас очекујемо на ручку и дружењу – да заједно стварамо успомене за цео живот!

Извор : Општина Темерин