ЗАВРШЕНИ 28. СУСРЕТИ АМАТЕРСКИХ ПОЗОРИШНИХ АНСАМБАЛА ВОЈВОЂАНСКИХ МАЂАРА

У Културно-уметничком друштву “Еђшег“, свечано су затворени 28. Сусрети аматерских позоришних ансамбала војвођанских Мађара. На манифестацији, која је организована уз подршку Града Кикинде, за најбољу традиционалну представу проглашен је комад “Португал“ из Темерина, док је најбоља алтернативна представа “Ћелава певачица“, омладинске групе из Бачке Тополе. Свечаности су присуствовали Младен Богдан, председник Градског парламента, Шандор Талпаи, помоћник градоначелника и чланице Градског већа Валентина Мицковски и Мелита Гомбар.

“Овакви фестивали права су прилика да се покаже колико је Кикинда посвећена мултикултуралности, мултиетичности и колико јој је стало да пружи максималну подршку свима којима раде на одржавању свог националног идентитета. Имали смо прилику да погледамо нешто што се не виђа сваког дана, тако да је било право задовољство погледати целокупан програм, што значи да ћемо наставити да пружамо подршку“, истакао је Младен Богдан, председник Градског парламента.

Више од хиљаду људи је продефиловало током десетодневног програма:

“Имали смо и дечји дан у ком су се деца упознала са тајнама глуме. Јако сам поносна на своју екипу јер је више од 60 људи радило на организацији свакодневно, зато што је посао добро урађен и све је прошло без проблема. Свако вече нам је посета била велика, на шта смо посебно поносни. Кикинђани су показали да су добри домаћини“, додала је Рамона Тот, председница Културно уметничког друштва “Еђшег“.

На фестивалу је подељено 15 награда:

“Од тог броја четири су биле глумачке награде. Нисмо имали тежак задатак, јер смо се сви у жирију одмах споразумели и није било већих неспоразума“, истакла је Рози Брешћански Борош, драматуршкиња и драмски писац.

Извор: Град Кикинда