ЗАВРШЕНИ 4. КОВИНСКИ ПОЗОРИШНИ СУСРЕТИ

Отварање изложбе слика Моме Капора, Промоција ауторизоване биографије Мире Бањац, три представе за децу у преподневним терминима и 4 врхунске позоришне представе главног програма, обележиле су 4. по реду Ковинске позоришне сусрете, одржане од 27. до 30. марта ове године у Центру за културу Ковин. 

„Корешподенција“ Звездара театра, „Флорентински шешир“ позоришта Бошко Буха, „Мој деда је аут“ Београдског драмског позоришта и представа Народног позоришта из Кикинде, „Смрт човека на Балкану“ одушевиле су бројну публику која је сва четири фестивалска дана здушно пратила дешавања на сцени. Публика је уживала гледајући вишеструко награђиване представе, као и врсна глумачка остварења Горана Јевтића, Дејана Луткића, Зорана Цвијановића, Бранислава Лечића, Славка Штимца, Анице Добре, Бориса Комненића и плејаде популарних глумаца млађе гарде. 

Публици се највише допао „Флорентински шешир“ који је оцењен просечном оценом 4,89. 

Овогодишњи КОПС, под слоганом „Смех без дилеме“, обележило је – без дилеме – и прво појављивање легендарне Мире Бањац, која је после тромесечне паузе због болести, такорећи из болничког кревета, дошла у Ковин на промоцију своје биографије. Књигу је зналачки представила новинарка Татјана Њежић, ауторка биографије. 

Глумица Рада Ђуричин је, надахнуто говорећи о свом пријатељу Моми Капору, отворила изложбу његових слика, коју публика може видети у ковинској галерији све до 15. априла. 

Више од две хиљаде Ковинаца али и гостију из окружења, који су посетили ковински Дом културе у дане фестивала, на завршетку су понели утисак више него задовољне публике – како квалитетним представама, тако и богатим пратећим програмом.

Извор: Општина Ковин