ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА ПЕШАЧКО – БИЦИКЛИСТИЧКОЈ СТАЗИ У ИНДУСТРИЈСКОЈ УЛИЦИ

Постављањем челичног моста преко Кудошког канала завршени су радови на пешачко – бициклистичкој стази у Западној индустријској зони у Руми. Мост је дугачак седамнаест метара, широк два и тежак преко четири тоне.

Постављању моста, у индустријској зони у којој послују „Хачинсон“, „Калцедонија“, „Инсерт“ и друге компаније које тренутно заједно запошљавају више хиљада људи, присуствовао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

„Мост ће комплетирати радове на изградњи пешачко-бициклистичке стазе у Индустријској улици, стазе која је намењена пре свега радницима који раде у овој радној зони. Процедура нас је мало успорила, с обзиром да власништво над овим каналом имају „Воде Војводине“, тако да смо морали да испоштујемо сложене процедуре. Ипак, важно је да смо добили сагласност за премошћавање канала и да ће ова пешачко – бициклистичка стаза, која је значајна и са аспекта безбедности у саобраћају, бити доступна свим грађанима“, изјавио је председник Манчић и напоменуо да је инвестиција, вредна преко два милиона динара, плаћена из буџета Општине Рума.

У наредној години Општина Рума планира да постави и јавну расвету што ће такође допринети повећању безбедности у саобраћају.

Извор: Општина Рума